Efekty regularnego spożywania NUTRIVI

  • Zwiększenie elastyczności i nawilżenia skóry
  • Zapobieganie zmarszczkom i przebarwieniom
  • Dostarczenia dodatkowych przeciwutleniaczy w celu ochrony komórek
  • Wzmocnienie paznokci i włosów
  • Spowolnienie procesów starzenia się m. in. kości, stawów, naczyń krwionośnych i innych organów
  • Wzmocnienie stawów, regeneracja tkanki chrzęstnej

Składniki

NUTRIVI REVICOLL oprócz 100% liofilizatu kolagenu zawiera również liofilizowane owoce i warzywa, dzięki którym dostarczysz do organizmu wiele niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania składników mineralnych.

Cytryna: jest niezbędna do syntezy kolagenu w organizmie, bogata w Wit. C i rutynę, ma właściwości oczyszczające oraz antyoksydacyjne, skutecznie chroni przed infekcjami oraz łagodzi ich przebieg.

Żurawina: jest silnym przeciwutleniaczem, bogata w Wit C i A oraz potas, posiada właściwości bakteriobójcze,  wpływając korzystnie na układ moczowy.

Malina: zawiera witaminy C, K, B1 i B2, PP, karoten, związki mineralne, dodatkowo stanowi jedno z najlepszych źródeł błonnika wśród owoców, co wpływa na jej właściwości dietetyczne. Wykazuje także działanie przeciwzapalne oraz skutecznie zwalcza wolne rodniki.

Groszek: jest bogaty w  minerały, w tym  m.in.: sód, potas, magnez, wapń, mangan, żelazo, kobalt, miedź, cynk, fosfor, fluor, chlor, jod, karoteny, witaminy: E, K, B1, B2, B6, C;  oraz kwasy: nikotynowy, pantotenowy, foliowy a także biotynę. Groszek działa odkwaszająco na organizm, przez co wpływa na utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej. Wykazuje także właściwości zwalczające niebezpieczne dla zdrowia wolne rodniki.

Czosnek: naturalny antybiotyk stanowiący skuteczną broń przeciw infekcjom bakteryjnym, wirusowym oraz pasożytniczym. Stymuluje układ odpornościowy i neutralizuje niekorzystne dla zdrowia wolne rodniki. Czosnek ma także korzystny wpływ na układ krwionośny, obniżając ciśnienie krwi oraz poziom złego cholesterolu, a także normalizuje poziom glukozy we krwi. Zawarte są w nim witaminy B1, B2, C, PP, sole mineralne takie jak wapń, fosfor, żelazo, magnez, potas, sód i siarka.

Kalafior: zawiera wiele cennych minerałów i witamin w tym m.in. wapń, cynk i sód. W kalafiorze znajdziemy wit. K, B1, B2, B6, C, kwas nikotynowy i pantotenowy oraz potas, magnez, mangan, żelazo, miedź, fosfor, fluor, chlor i jod. Zawiera naturalne związki wspomagające układ immunologiczny.

Udostępnij:Share on FacebookShare on Google+
Następny wpis

Zostaw odpowiedź